V ZD TOLMIN PREJELI CERTIFIKAT iTOP

iTOP – individualni trening oralne preventive, je vodeni program usposabljanja in motivacije strokovnjakov za ustno zdravje

iTOP – omogoča uspešno higieno ust za vse življenje in pravo motivacijo za izvajanje teh na novo opredeljenih spretnosti. Korak po korak. Spretnost po spretnost. Na kratko: individualna ustna nega pomeni trajnostno ustno zdravje za celotno življenjsko dobo!

V današnji družbi je pravilno in uspešno posredovanje znanja o skrbi za lastne zobe pravi izziv. To ni uspelo, ne družinski vzgoji, ne samostojnemu učenju, ne naprednemu uradnemu izobraževanju na področju preventive. Individualno usposabljanje z občasnimi preizkusi in odpravljanjem napak, ki ga izvajajo usposobljeni zobozdravstveni strokovnjaki, pa prav vsakomur omogoči, da je pri tem uspešen in dosega dolgoročne učinke.

iTOP za poučevanje in motiviranje pacientov uporablja nove tehnologije, zanje razvija preproste pripomočke ter usposablja tudi strokovnjake. Cilj je, da naše izkušnje in znanje koristijo vsem in vsakomur.

Popolna ustna higiena mora biti sprejemljiva, učinkovita in neboleča. To je naš sistem, to je naše načelo, to je naša filozofija!

JIRI SEDELMAYER

Ustanovitelj sistema iTOP, razvijalec medzobne ščetke in zobne ščetke nove generacije ter ustanovitelj društva za preventivo SPS na Češkem.

Ko je leta 1986 uspešno zaključil študij stomatologije na Univerzi v Hamburgu, je Jiři Sedelmayer delal kot raziskovalni asistent na oddelku za konzervativno stomatologijo in parodontologijo na hamburški univerzitetni kliniki za zobe, usta in čeljusti UKE. Pri delu se je osredotočil na individualno profilakso, restorativno zdravljenje in endodontijo. Na podlagi napak in vrzeli, ki jih je opazil pri delu s študenti, je razvil koncept iTOP in tehnike izkustvenega učenja.

Jiři Sedelmayer je vodil že več kot 800 seminarjev in tečajev, tudi večdnevnih, veliko predaval, obenem pa v publikacijah objavljal in jih izdajal – tako doma kot v tujini.

Danes živi v svoji domači Pragi in poučuje individualno oralno profilakso kot gostujoči profesor na praški Karlovi univerzi, v društvu za preventivo SPS in na mednarodnih seminarjih za zobozdravnike in študente stomatologije.

v ZD Tolmin je ta certifikat prejela Ana Volarič, dipl.m. s.- Zdravstveno vzgojni center, zobna preventiva. Čestitamo.