Zadostna telesna dejavnost je varovalni dejavnik zdravja, saj vpliva tako na telesno kot duševno zdravje in kakovost življenja. Različne epidemiološke raziskave so pokazale, da telesna dejavnost varuje pred večino kroničnih nenalezljivih bolezni, krepi kosti in mišice, vzdržuje psihofizične in funkcionalne sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije ter pomaga pri krepitvi samozavesti. V kombinaciji z ustrezno prehrano pa telesna dejavnost varuje tudi pred prekomerno telesno težo in debelostjo.

V delavnici boste:

  • Opravili celotno testiranje telesne pripravljenosti in dobili poglobljeno oceno svoje telesne dejavnosti na začetku in ob koncu delavnice,
  • Pridobili ustrezno znanje o varni in zdravju koristni telesni dejavnosti,
  • Spoznali, kako s pomočjo telesne dejavnosti obvladovati svojo kronično bolezen/specifično zdravstveno stanje,
  • Postopno in po individualnem programu povečali količino telesne dejavnosti,
  • Pridobili znanje in veščine za pravilno in samostojno izvajanje vadbe

Delavnica je namenjena vsem, ki si želite povečati raven telesne dejavnosti, osvojiti osnove varne in učinkovite vadbe ter spoznati kako vključiti različne elemente in tipe vaj v vsakdanje življenje.

Delavnica bo potekala v obliki tedenskih srečanj. Srečanja bodo potekala v Glasbeni šoli Tolmin, vsako sredo od 8.30 -10h. Pričetek 12.09.2018.

S seboj imejte ustrezno športno opremo (udobna oblačila, čisti športni copati, vodo in blazino za telovadbo). Delavnico vodi diplomirana fizioterapevtka. Delavnica bo potekala tri mesece.

Število udeležencev je omejeno, zato zaželene prijave na tel: 031 612 068, ali na E- naslov: zvc.fth@zd-tolmin.si ( Špela Koren, dipl. fiziot.)

Lepo vabljeni.