Preizkus hoje na 2 kilometra služi kot enostaven, široko dostopen način za ugotavljanje telesne zmogljivosti posameznika. Istočasno je ustrezno motivacijsko sredstvo za večanje in vzdrževanje telesne dejavnosti, ker lahko s ponovnim preizkusom ugotavljamo pozitivne učinke telesne vadbe na telesno zmogljivost.
Kot v vseh zdravstveno-vzgojnih centrih po Sloveniji,  tudi ZD Tolmin vsako leto organizira kar 8 občinskih testov hoje na 2 km, ki so za splošno populacijo.

V torek, 11.4.2017, ste vabljeni vsi zainteresirani, da se občinskega testa hoje udeležite v Tolminu. Test hoje bo potekal od 15.30h – 17.45h na Logu.

Preizkus hoje na 2 km je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo tako hitre hoje, kot jo zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmerimo vašo telesno zmogljivost in vam na podlagi vaših rezultatov svetujemo ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadb. Zaželeno je tudi, da se po nekaj mesecih do pol leta vadbe test ponovi in potrdi napredek.

Vabljeni na prvi spomladanski Test hoje v Tolminu, ki bo v torek, 11.4. 2017 ob 15.30h na Logu.

 

V primeru dežja test hoje odpade oz. bo preložen na drug datum.