Vabljeni na test hoje na 2 km v torek 4. 10. 2016, ki bo potekal v Bovcu na Letališču od 15.30 do 17. 45 ure.

Gibanje in aktivni življenjski slog sta pomembna varovalna dejavnika zdravja, vse pogosteje pa ju uporabljamo – svetujemo tudi pri zdravljenju bolezni. Vse oblike gibanja in telesne vadbe, ki se jih vzdržuje skozi daljše obdobje, pomembno izboljšajo naše zdravje. Že pol ure zmerne telesne dejavnosti močno zniža ogroženost za nastanek in  kroničnih nenalezljivih bolezni (bolezni srca in ožilja, rak).
Izbirali bi naj tiste oblike aktivnosti, ki so nam najljubše, jih najlažje vključimo v svoj vsakodnevni ritem življenja ter hkrati ustrezajo naši telesni zmogljivosti, letom in zdravstvenemu stanju. Tako bi postalo gibanje priljubljen in nepogrešljiv del našega življenja.
Preizkus hoje na 2 kilometra služi kot enostaven, široko dostopen način za ugotavljanje telesne zmogljivosti posameznika. Istočasno je ustrezno motivacijsko sredstvo za večanje in vzdrževanje telesne dejavnosti, ker lahko s ponovnim preizkusom ugotavljamo pozitivne učinke telesne vadbe na telesno zmogljivost.

Torej vabljeni v Bovec v torek 4. oktobra na preizkus telesne zmogljivosti. Potekale bodo tudi meritve krvnega tlaka in holesterola.

V primeru dežja Test hoje odpade.