Zobozdravstvena vzgoja in preventiva, že od leta 1987/88, sodeluje v ˝Tekmovanju za čiste zobe ob zdravi prehrani˝, katera poteka pod okriljem Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva in pomeni:

  • preverjanje učinkovitosti ustne higiene;
  • vzbujanje pozitivnega odnosa in odgovornosti do lastnega zdravja zob in ustne votline;
  • motivacijo in spodbudo za delo naprej.

V Akciji sodeluje pet osnovnih šol z enajstimi podružnicami, med katerim je tudi Podružnična šola za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami v Tolminu.

  1. junija, smo na zaključni prireditvi na OŠ Dušana Muniha Most na Soči, nagradili učence in seveda tudi učiteljice, zmagovalnih razredov.

Zmagovalci so seveda vsi sodelujoči učenci, ampak nekdo mora biti najboljši. Iz Posočja so bili najboljši učenci prvega in drugega razreda, PŠ Šentviška gora, drugo mesto so zasedli učenci PŠ Soča, tretje mesto pa so zasedli učenci 3.D razreda, PŠ Kamno. Na prireditvi so bili še zmagovalci OŠ Kobarid – učenci 1. in 2. razreda PŠ Drežnica in učenci 4. in 5. razreda OŠ Simona Kosa Podbrdo.

Učence PŠ Šentviška gora, je poleg zaključne prireditve, čakalo še presenečenje. Ker so bili zmagovalci, jih je ob prihodu v Tolmin pričakal reševalec Sašo. Predstavil jim je poklic reševalca, razkazal reševalno vozilo in jih seveda z reševalnim vozilom tudi peljal. Verjamem, da jim je bilo zanimivo pa tudi poučno.

Pester program so sestavili učenci in učiteljice OŠ Most na Soči ter otroci skupine Krtki iz vrtca Most na Soči. Družbo nam je letos delala maskota Vzajemko iz zavarovalnice Vzajemna in nas zabaval s svojimi norčijami.

 

Zmagovalni razred PŠ Šentviška gora

Ker brez donatorjev, nagrajevanje učencev ne bi bilo mogoče in izvedba zaključne prireditve tudi ne bi bila izvedljiva, se iskreno zahvaljujem vsem spodaj naštetim:

– Glaxo Smith Kline – generalni sponzor

– občina Tolmin, občina Bovec, občina Kobarid, reševalna postaja ZD Tolmin

– trgovina Hofer, Catering Muznik

– zavarovalnica Vzajemna

– Tosama, Flegis, lekarna Tolmin – Martina Klanjšček mag. pharm

– Gostilna Pri Martini Tolmin, Bar Lipa Kobarid, Pizzerija Jezero Most na Soči, picerija Soča 202 Tolmin,   hotel Dvorec Tolmin, slaščičarna kavarna Triglav Bovec

– cvetličarna Marsa Kobarid

– infrastruktura Bled

 

Izvajalka zobozdravstvene vzgoje in preventive

otrok in mladostnikov,

Ana Volarič, dipl.m.s.