V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin ta teden poteka Teden možganov. Letošnja tema je povezana z našimi sanjami in spanjem. Letošnji moto se glasi: Na sanjah svet stoji

Kaj so sanje? Čemu služijo? Zakaj moramo tretjino življenja prespati? S temi vprašanji se ubadamo že tisočletja in do nedavnega se je zdelo, da pri iskanju odgovorov nismo prav nič uspešni. Sodobna znanost nam prvič v zgodovini odstira tančice teh skrivnostnih fenomenov in skozi letošnji Teden možganov bomo predstavili najnovejša odkritja o sanjanju, sanjarjenju in spanju.

Za naslov smo si izbrali drzno tezo: Na sanjah svet stoji. Sanje ponavadi obravnavamo kot nekaj eteričnega, povsem ločenega od stvarnosti in materialnega sveta. Skozi predavanja, delavnice in filmske projekcije bomo to prepričanje izzvali in ga postavili na glavo: sanje niso nasprotje resničnega sveta, temveč ga soustvarjajo. Če želite izvedeti več, vabljeni na predavanje, ki ga bo imela  Špela Šorli, dr. med., spec. psihiatrije, dne 16.3.2018 od 19.00 -20.00h v Knjižnici Cirila Kosmač Tolmin. Naslov predavanja: Vpliv spanja in sanj na mišljenje in čustva.

Lepo vabljeni.