4. Tek in hoja za upanje v Novi Gorici, z geslom »Odvrzimo tabuje«

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto zboli za rakom dojk skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšne učinkovito zdravljenje.

Društvo ko-RAK.si v sodelovanju z Europa Donno, Športnim društvom Mark Šempeter, ANDOS Gorizia in Rotarijanskim klubom Solkan organizirajo dobrodelno športno prireditev, ki je namenjena gibanju, veselemu druženju in zbiranju dobrodelnih sredstev, ter posredovanju sporočila o pomenu boja proti raku dojk in raku prostate.

Dogodek dobrodelna prireditev se bo odvijal v soboto, 22. oktobra 2016, na Trgu E. Kardelja pred Mestno občino Nova Gorica, s pričetkom programa ob 9. uri (prijave za udeležbo se bodo zbirale od 8. ure daje).

Tekači in pohodniki bodo imeli 4 proge: pohodna 3 in 7 km, tekaška 7 in 15 km. Udeleženci si bodo lahko na startu lahko izmerili srčni utrip, krvni tlak, holesterol, krvni sladkor in analizo telesne sestave.

Lepo vabljeni.