Zdravstveni dom Tolmin na 941 kvadratnih kilometrih površine pokriva največje območje v Sloveniji. Zaradi specifičnosti terena in obmejne izoliranosti smo precej oddaljeni od sekundarnih, še več pa do terciarnih obravnav.

Žal je bilo 6. junija na našem območju v nekaj urah več posredovanj hkrati. En primer poteka intervencije je zaradi zapisa člana GRS Tolmin zaokrožil po družbenem omrežju in prišel v medije. Četudi je bilo izpostavljeno, da gre za osebno mnenje  in ne mnenje GRS, čutim dolžnost, da se na zapis odzovem.

V omenjenem primeru so bili dežurna zdravnika in predstavniki GRS ter policije ves čas v kontaktu in na tekočem glede intervencije, kot vedno. Vendar je v trenutku, ko je izvozilo reševalno vozilo za prevoz ponesrečenca, ki je bil lažje poškodovan, prišlo do nujnejše intervencije. Zato smo o tem takoj obvestili ekipo GRS, ki je poškodovanega prepeljala do ambulante. Objava predstavnika GRS Tolmin je zavajajoča in namiguje na neresnice.

Obstajajo meje okusa, meje moralnosti in etičnosti, ko se zaradi osebnega mnenja ene osebe izkorišča dogodek za blatenje dela intervencijskih služb po nepotrebnem. V našem zavodu imamo kodeks, spoštovanje do ostalih služb in predvsem do pacienta ter si ne privoščimo objav na družbenih omrežjih s službeno uniformo.

Zahvaljujem se vsem udeleženim na omenjeni intervenciji in si želim, da bomo še naprej vzorno sodelovali. Naj pa mnenje posameznika ne očrni našega poklica.

 

Direktor ZD Tolmin