PODBRDO, 27. 5. 2016 – Na zaključku tekmovanja »Za čiste zobe ob zdravi prehrani 2015/16«, ki je potekalo v petkovem dopoldnevu na Osnovni šoli Simona Kosa v Podbrdu, je ekipa Zdravstvenega doma Tolmin podelila priznanja in nagrade štirim osnovnošolskim razredom, ki so skozi celo šolsko leto zbrali največ točk na pregledovanju »čistih zobkov«.

V tekmovanju, ki poteka že 29. leto zapored, je sodelovalo 789 učencev iz petih osnovnih šol in enajst podružnic. Od teh je le 89 doseglo najboljše rezultate, ki so se udeležili petkove zaključne podelitve.

Prav posebno pohvalo je prejel 5.A razred OŠ Kobarid z razredničarko Niko Eržen, saj so zasedli prvo mesto. Sledila jim je Podružnična šola Šentviška Gora z učiteljicama Vlasto Sotenšek in Eriko Laharnar. Na tretjo mesto so se povzpeli učenci 1.A OŠ Tolmin, skupaj s razredničarko Petro Skomina in strokovno delavko Eniso Bizjak. Četrto in peto mesto pa so se poslužili učenci 5.A OŠ Bovec ter 4. in 5. razred OŠ Podbrdo.

Po besedah medicinske sestre Pavline Rutar v letošnjem letu Zdravstveni dom Tolmin obeležuje že 5. obletnico ortodontske pripravljalnice, s katero dopolnjujejo program predpriprave na ortodontsko zdravljenje. Otroke in njihove starše motivirajo za izvajanje dosledne, vztrajne in natančne higiene zob in ortodontskih nesnemnih aparatov. »Otroci in mladostniki v Zgornjem Posočju iz občin Bovec, Kobarid in Tolmin imajo odlično možnost zobozdravstvenega in ortodontskega zdravljenja,« je v uvodnem delu dodala Melita Podgornik Kanalec, glavna sestra Zdravstvenega doma Tolmin. Ob svojem govoru je učencem položila na srce: »Biti zmagovalec ni kar tako, pomeni pa, da ste sebi in vsem okrog vas dokazali, da zmorete in znate skrbeti za svoje zdravje zob in ustne votline in s tem splošno zdravje telesa.« Program so skupaj s svojimi učiteljicami sooblikovali učenci osnovne OŠ Podbrdo in otroci podbrškega vrtca.

Posebna zahvala gre vsem sponzorjem, ki so omogočili sredstva in darila za vse nagrajence; (Občina Tolmin, Občina Kobarid, Občina Bovec, Flegis, Catering Muznik, Sanolabor, Stomatološka sekcija, Lekarna Tolmin, Zavarovalnica Maribor, Hidria Tolmin, Emma d.o.o, Cvetličarna Damjana Kobarid, Kmetijska zadruga Tolmin, Colgate Palmolive, Kavarna »Pr sosedu«, M Bar . Nina Manfreda

Nekaj utrinkov iz prireditve v Podbrdu:

IMG_2229 IMG_2242 IMG_2261 IMG_2268