Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas med 16. in 22. septembrom vabi na popotovanje po dogodkih Evropskega tedna mobilnosti. Tisoče evropskih mest bo tedaj oživelo v pestrem dogajanju, namenjenem spodbujanju prebivalcev k pametni in trajnostni mobilnosti. 

Vključite se v široko in pisano paleto prizadevanj za spremembe naših potovalnih navad. Postanite del gibanja, katerega glavni namen je ozavestiti ljudi, da bi nekaj naredili za zmanjšanje onesnaženosti, ki jo povzroča promet. Ne gre samo za zmanjševanje onesnaženosti zraka ali hrupa, ampak tudi za izboljšanje kakovosti življenja na drugih področjih.

Promocija in organizacija evropskega tedna mobilnosti poteka ravno s ciljem vzpodbujanja spremembe naših navad, načinov razmišljanja in prometnih praks v bolj trajnostno naravnane in človeku prijazne pristope.

Projekt nastaja s finančno in politično podporo Generalnega direktorata Evropske komisije za mobilnost in promet. Izvaja se v partnerstvu med Evropsko koordinacijo (sestavljajo jo mreža evropskih mest Eurocities, zveza trajnostnih mest ICLEI in Regionalni center za okolje za srednjo in vzhodno Evropo), nacionalnimi koordinatorji (predstavniki nacionalnih ministrstev in različnih agencij, evropskih in mednarodnih združenj in organizacij ter sodelujočih lokalnih skupnosti in regij) in Evropsko komisijo.

 V tednu mobilnosti je Zdravstveno vzgojni center pripravil dva dogodka, katera se lahko udeležite in prispevate k izboljšanju kakovosti življenja.

20.9.2016; TEST HOJE V TOLMINU (na Logu) s pričetkom ob 15.30h.

21.9.2016; pohod z nordijskimi palicami. Zbirno mesto na Logu v Tolminu ob 16.00h, sledil bo kratek pohod v okolico.

Vse informacije in predhodne prijave na telefon: 031 612 069 (Iris Bratina, dipl. m. s.)

VABLJENI