Spoštovani pacienti.

Smo v obdobju, ko se epidemija bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) umirja.

Zdravstveni dom Tolmin je vseskozi nudil vso ustrezno oskrbo pacientom. Poleg Službe nujne medicinske pomoči, ki je obravnavala vsa nujna stanja, je obratovala tudi večina splošnih, pediatričnih in ginekoloških ambulant, pulmološka in diabetološka ambulanta, rentgen, fizioterapija in patronažna služba. Je pa res, da so službe delovale bolj okrnjeno, oziroma smo se glede obravnave osredotočili na pacientovo zdravstveno stanje. Na novo smo morali postaviti COVID ambulanto, katera še vedno nemoteno deluje.

Ne glede na vse je virus COVID -19 še vedno prisoten in lahko se kadarkoli okužimo.

V tem obdobju smo se veliko naučili o načinu preprečevanja okužb. Torej ne samo zaradi novega virusa COVID -19, temveč tudi zaradi vseh možnih okužb, ki jih lahko vsak prenaša, je smiselno obdržati določena pravila. Taka pravila bomo še naprej izvajali po navodilu Ministrstva za zdravje in vseh drugih strokovnih zdravstvenih služb.

V kolikor obstaja sum na COVID -19 oz. na okužbo dihal, ne vstopajte v prostore ZD Tolmin. Posvetujte se z vašim osebnim ali dežurnim zdravnikom, ki vam bo dal točna navodila za obisk oz. vas bo naročil za obisk.

Recepte, napotnice in bolniške staleže uredite preko telefona ali preko e-sporočila.

Držite se ure naročanja. V kolikor niste naročeni, ne vstopajte v prostore ZD, ampak se naročite po telefonu, e-sporočilu ali preko e-naročanja. Namen tega navodila je zmanjšati število ljudi po čakalnicah.

Ne pozabite, da so pacienti s kronični boleznimi in starostniki najbolj krhka skupina glede umrljivosti ob okužbi ne samo s „korona-virusom“, ampak tudi ob drugih nalezljivih boleznih.

Umivanje rok je zlato pravilo za preprečevanje večine okužb.

Do nadaljnjega je uporaba zaščitne obrazne maske obvezna.

Ob koncu bi rad pohvalil sodelovanje, ki smo ga bili do sedaj deležni s strani pacientov, razumevanje in potrpljenje, saj smo tako preprečili širitev okužbe po regiji in predvsem varovali najbolj šibke skupine.

Prosim vas za sodelovanje še naprej, da bomo lahko skupaj vzpostavili način dela, ki bo VAREN za vse nas.

Direktor :
Gaudencio Lucas Triep, dr. med.
spec. pnevmolog