Spoštovani pacienti!

Novi koronavirus (SARS -CoV-2) predstavlja verigo »novodobnih« koronavirusov, ki so bili prvič odkriti v mestu Vuhan na Kitajskem. Glavni simptomi vključujejo vročino, kašelj, ki se lahko nadaljuje v hujšo obliko pljučnice in povzroča težave z dihanjem. Ljudje s šibkejšim imunskim sistemom, starejši nad 65 let, sladkorni bolniki, bolniki z rakom in bolniki s kroničnimi pljučnimi boleznimi predstavljajo posebno veliko tveganje za razvoj resne bolezni po okužbi s koronavirusom.

V kolikor ste v zadnjih 14. dneh pred začetkom bolezni potovali ali bivali v Vuhanu ali kjerkoli drugje na Kitajskem(vključno s Hongkongom in Macaom), v Južni Koreji, Iranu, v italijanskih regijah Lombardija, Benečija (Veneto), Piemont ali Emilija-Romanja, na Japonskem ali v Singapurju ali v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in imate povišano telesno temperaturo z znaki okužbe dihal (kašelj in/ali težko dihanje) oziroma sumite, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom, pred vstopom v ustanovo obvezno pokličite osebnega zdravnika in počakajte na nadaljnja navodila zdravstvenega osebja.

V kolikor vam ne uspe priklicati ambulante osebnega zdravnika na telefon, prosimo pokličite telefonsko centralo zavoda na telefon 05/388 11 20.
Brez predhodnega dovoljenja prosimo, ne vstopajte v ustanovo in ostanite doma!
Prosimo vas, da se izogibate stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

Več na strani NIJZ oz. v navodilih za bolnike.

Z upoštevanjem navodil boste pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe na ostale paciente in zdravstveno osebje v ustanovi.

Hvala za razumevanje.