Kotiček za mamice2023-09-07T08:01:11+02:00

Zdravstveni dom Tolmin smo Dojenju prijazna zdravstvena ustanova – DPZU.
Naziv DPZU pridobijo zdravstvene ustanove, ki pri delu z nosečnicami, materami in otroki upoštevajo temeljni dokument „Sedem korakov do uspešnega dojenja“ in tako omogočijo, da je večina otrok, ki jih zdravstvena ustanova oskrbuje, hranjenih z materinim mlekom.
Prehrana v prvih dveh letih življenja je izjemnega pomena za otrokovo zdravje. Vpliva na zdravje v času odraščanja in v odraslem obdobju. Ustrezna prehrana skupaj z zdravim življenjskim slogom ščiti pred razvojem številnih kroničnih bolezni današnjega časa.
Materino mleko je prva otrokova hrana. Zato ob obiskih v posvetovalnici za nosečnice, ob obisku patronažnih medicinskih sester in v otroški ambulanti vedno spregovorimo tudi o dojenju. Z dodatno pridobljenim znanjem s tega področja pomagamo staršem prebroditi morebitne težave in razčistiti vprašanja ali dvome glede dojenja.
V priloženi zloženki so kontaktni podatki za primer, da rabite dodatne informacije ali pomoč.

 Prenesi zloženko za noseče in doječe matere

Soba za dojenje

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da v ZD Tolmin zaradi nastale prostorske stiske  nimamo  več posebnega prostora, namenjenega doječim materam.

V načrtu prenove prostorov otroških ambulant je tudi prostorček za dojenje, tako bo  v bodoče  zopet zagotovljena možnost zasebnosti materam, ki to želijo.

Do takrat vse doječe matere spodbujamo, da otroka podojijo kjerkoli v  prostorih našega zdravstvenega doma. V kolikor si želite umika v bolj umirjen prostor, nam to sporočite – vedno se bo za vas  našel primeren kotiček.

Spletna stran uporablja samo sejni piškotek, ki je nujen za delovanje in se odstrani, ko zapustite spletno stran. Uporabnikom ne sledimo in ne shranjujemo njihovih podatkov.