Kotiček za mamice2023-09-07T08:01:11+02:00

Zdravstveni dom Tolmin smo Dojenju prijazna zdravstvena ustanova – DPZU.
Naziv DPZU pridobijo zdravstvene ustanove, ki pri delu z nosečnicami, materami in otroki upoštevajo temeljni dokument „Sedem korakov do uspešnega dojenja“ in tako omogočijo, da je večina otrok, ki jih zdravstvena ustanova oskrbuje, hranjenih z materinim mlekom.
Prehrana v prvih dveh letih življenja je izjemnega pomena za otrokovo zdravje. Vpliva na zdravje v času odraščanja in v odraslem obdobju. Ustrezna prehrana skupaj z zdravim življenjskim slogom ščiti pred razvojem številnih kroničnih bolezni današnjega časa.
Materino mleko je prva otrokova hrana. Zato ob obiskih v posvetovalnici za nosečnice, ob obisku patronažnih medicinskih sester in v otroški ambulanti vedno spregovorimo tudi o dojenju. Z dodatno pridobljenim znanjem s tega področja pomagamo staršem prebroditi morebitne težave in razčistiti vprašanja ali dvome glede dojenja.
V priloženi zloženki so kontaktni podatki za primer, da rabite dodatne informacije ali pomoč.

 Prenesi zloženko za noseče in doječe matere

Soba za dojenje

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da v ZD Tolmin zaradi nastale prostorske stiske  nimamo  več posebnega prostora, namenjenega doječim materam.

V načrtu prenove prostorov otroških ambulant je tudi prostorček za dojenje, tako bo  v bodoče  zopet zagotovljena možnost zasebnosti materam, ki to želijo.

Do takrat vse doječe matere spodbujamo, da otroka podojijo kjerkoli v  prostorih našega zdravstvenega doma. V kolikor si želite umika v bolj umirjen prostor, nam to sporočite – vedno se bo za vas  našel primeren kotiček.